Volkoren bananenwafels met griekse yoghurt en walnoten
Heaven on earth! Gezond, super lekker en gewoon zoals het is! Wat wil je nog meer?Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 350 gram volkoren bloem of speltbloem
- 350 milliliter melk
- 100 gram walnoten
- 8 eetlepels yoghurt 0% vet
- 2 eetlepels honing
- 2 bananen
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snufje zout
- olijfolie om in te vetten
Benodigdheden
- wafelijzer
- staafmixer of blender
Bereidingswijze
- Schil de bananen en pureer de bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk en vanille extract toe en meng tot een luchtig geheel
- Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
- Schenk een deel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
- Meng in een kommetje de yoghurt met de honing. Snijd de walnoten in grove stukken
- Leg twee wafels op een bordje, schenk hierover twee eetlepels van de honingyoghurt en garneer met walnoten. Smullen!!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk. In dit gerecht is amandelmelk erg lekker. Vervang de yoghurt door naturel plantaardige yoghurt
Veganistisch: vervang de honing door ahornsiroop