Bananenbrood met pecan noten
Geen suiker! Het beste tussendoortje dat er is! Bananenbrood met pecan notenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 1 brood
Ingredienten
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 170 milliliter olijfolie
- 15 gram pecan noten
- 3 bananen
- 3 eieren
Benodigdheden
- cakevorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Prak de bananen in een kommetje tot puree
- Kluts de eieren in een schone kom gedurende 5 minuten luchtig
- Spatel de bananen en de olijfolie door het eiermengsel. Spatel daarna de bloem door het mengsel.
- Schep het beslag in de cakevorm en decoreer met de pecan noten
- Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar
Tips
Mocht je toch een beetje een zoetekouw zijn, voeg dan nog 3 eetlepels honing toe
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Veganistisch: vervang de eieren voor 75 milliliter amandelmelk en voeg 25 gram meer zelfrijzend bakmeel toe.