Appelflensjes

Kleine volkoren pannenkoeken met appel en rozijnen, lekker met yoghurt en vijgen en bessen
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 150 milliliter melk
  • 100 gram volkoren bloem
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram aalbessen
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 vijgen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 1 appel
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes
  • Wel de rozijnen in een klein beetje water gedurende circa 5 minuten en snijd de vijgen in 6 parten
  • Doe de bloem, melk, zout, kaneel en het ei in een beslagkom. Mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens de appel en de rozijnen toe en roer door elkaar
  • Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 2 eetlepels van het
    pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de
    pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin
  • Leg twee pannenkoeken per persoon op een bordje. Doe er een flinke schep yoghurt naast. Verdeel de vijgen en bessen over de bordjes. Smullen maar!

Tips

Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk en de yoghurt door plantaardige yoghurt
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 1 banaan te pureren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish