Appelflensjes
Kleine volkoren pannenkoeken met appel en rozijnen, lekker met yoghurt en vijgen en bessenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 150 milliliter melk
- 100 gram volkoren bloem
- 50 gram blauwe bessen
- 50 gram aalbessen
- 4 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
- 2 vijgen
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 1 appel
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes
- Wel de rozijnen in een klein beetje water gedurende circa 5 minuten en snijd de vijgen in 6 parten
- Doe de bloem, melk, zout, kaneel en het ei in een beslagkom. Mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens de appel en de rozijnen toe en roer door elkaar
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 2 eetlepels van het
pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de
pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin - Leg twee pannenkoeken per persoon op een bordje. Doe er een flinke schep yoghurt naast. Verdeel de vijgen en bessen over de bordjes. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk en de yoghurt door plantaardige yoghurt
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 1 banaan te pureren