Kleine volkoren pannenkoeken met appel en rozijnen, lekker met yoghurt en vijgen en bessenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
150millilitermelk
100gramvolkoren bloem
50gramblauwe bessen
50gramaalbessen
4eetlepelsGriekse yoghurt0% vet
2vijgen
1eetlepelrozijnen
1theelepelkaneel
1ei
1appel
olijfolieom in te bakken
Bereidingswijze
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes
Wel de rozijnen in een klein beetje water gedurende circa 5 minuten en snijd de vijgen in 6 parten
Doe de bloem, melk, zout, kaneel en het ei in een beslagkom. Mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens de appel en de rozijnen toe en roer door elkaar
Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 2 eetlepels van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin
Leg twee pannenkoeken per persoon op een bordje. Doe er een flinke schep yoghurt naast. Verdeel de vijgen en bessen over de bordjes. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk en de yoghurt door plantaardige yoghurtVeganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 1 banaan te pureren