Amandelkoekjes
Koekjes gemaakt van amandelmeelGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 12 stuks
Ingredienten
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram poedersuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel water
- 1 citroen
- 1 ei
- 1/2 theelepel kaneel
Benodigdheden
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden en leg het bakpapier op de bakplaat
- Meng in een kom de amandelmeel en poedersuiker door elkaar
- Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen bij het amandel en poedersuiker mengsel
- Voeg het zout, de kaneel, bakpoeder, het ei en het water toe aan het amandelmengsel en kneed tot een geheel
- Maak kleine bolletjes van circa 4 centimeter van het deeg en leg deze op de bakplaat. Hou ruimte tussen de bolletjes en druk de bolletjes een beetje plat
- Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin. Smullen maar!
Tips
Veganistisch: vervang het ei door 50 milliliter amandelmelk