Amandelkoekjes

Koekjes gemaakt van amandelmeel
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 12 stuks

Ingredienten

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel water
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel kaneel

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden en leg het bakpapier op de bakplaat
  • Meng in een kom de amandelmeel en poedersuiker door elkaar
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen bij het amandel en poedersuiker mengsel
  • Voeg het zout, de kaneel, bakpoeder, het ei en het water toe aan het amandelmengsel en kneed tot een geheel
  • Maak kleine bolletjes van circa 4 centimeter van het deeg en leg deze op de bakplaat. Hou ruimte tussen de bolletjes en druk de bolletjes een beetje plat
  • Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin. Smullen maar!

Tips

Veganistisch: vervang het ei door 50 milliliter amandelmelk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish