Aardappelgratin

Aardappelgratin een van de lekkerste bijgerechten al zeg ik het zelf. Aardappel met kaassaus is het eigenlijk.
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd1 uur
Totale tijd1 uur 15 min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Hoeveelheid 6 personen

Ingredienten

  • 500 gram aardappels
  • 250 milliliter room
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • zout & peper

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van circa een halve centimeter
  • Meng in een kom de room met het ei tot een geheel
  • Haal de schijfjes door het roommengsel en leg ze in de ovenschaal. Als de bodem is bedekt met aardappelschijfjes, strooi er dan een beetje kaas, zout en peper overheen en leg daarna een tweede laag van de aardappelschijfjes erop. Vervolg tot de aardappelschijfjes op zijn en strooi dan bovenop nog een beetje kaas bovenop
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aardappelgratin in 60 minuten gaar.

Tips

Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro. Vervang de kaas voor lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige kaas van Violife
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door een eetlepel xanthaangom of maizena

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish