Aardappelgratin een van de lekkerste bijgerechten al zeg ik het zelf. Aardappel met kaassaus is het eigenlijk.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd1uur
Totale tijd1uur15min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
500gramaardappels
250milliliterroom
100gramgeraspte kaas
1ei
zout & peper
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van circa een halve centimeter
Meng in een kom de room met het ei tot een geheel
Haal de schijfjes door het roommengsel en leg ze in de ovenschaal. Als de bodem is bedekt met aardappelschijfjes, strooi er dan een beetje kaas, zout en peper overheen en leg daarna een tweede laag van de aardappelschijfjes erop. Vervolg tot de aardappelschijfjes op zijn en strooi dan bovenop nog een beetje kaas bovenop
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aardappelgratin in 60 minuten gaar.
Tips
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro. Vervang de kaas voor lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige kaas van ViolifeVeganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door een eetlepel xanthaangom of maizena