Aardappelgratin
Aardappelgratin een van de lekkerste bijgerechten al zeg ik het zelf. Aardappel met kaassaus is het eigenlijk.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 personen
Ingredienten
- 500 gram aardappels
- 250 milliliter room
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ei
- zout & peper
Benodigdheden
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van circa een halve centimeter
- Meng in een kom de room met het ei tot een geheel
- Haal de schijfjes door het roommengsel en leg ze in de ovenschaal. Als de bodem is bedekt met aardappelschijfjes, strooi er dan een beetje kaas, zout en peper overheen en leg daarna een tweede laag van de aardappelschijfjes erop. Vervolg tot de aardappelschijfjes op zijn en strooi dan bovenop nog een beetje kaas bovenop
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aardappelgratin in 60 minuten gaar.
Tips
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro. Vervang de kaas voor lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige kaas van Violife
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door een eetlepel xanthaangom of maizena