Canneloni met spinazie en ricotta
Canneloni met spinazie, ricotta en tomatensausGlutenvrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 3 personen
Ingredienten
- 300 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- 300 milliliter basis pastasaus basilicum
- 100 gram geraspte kaas
- 12 stuks canneloni
- 1 scheutje olijfolie om te bakken
- 1 teentje knoflook
Benodigdheden
- spuitzak
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de knoflook en pers de knoflook uit in een pan met olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak de spinazie tot die is geslonken. Snijd de spinazie in de pan in stukjes
- Voeg de ricotta toe aan de spinazie en roer door tot de ricotta gelijk is verdeeld. Die daarna het spinaziemengsel in een spuitzak zonder opzetstukje. Hierdoor kan de spinazie er goed doorheen
- Pak een canneloni en houdt de onderkant dicht met je vingers. Spuit het spinaziemengsel in de canneloni tot die vol is en leg ze zo naast elkaar in een ovenschaal
- Schenk de pastasaus over de canneloni en bestrooi daarna met kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de canneloni in 30 minuten gaar. Verdeel daarna over 3 borden (4 canneloni per persoon).
Tips
Glutenvrij: vervang de canneloni door glutenvrije lasagnebladen. Kook deze eerst voor tot ze zacht zijn (circa 15 minuten) en vul dan een blad met het spinaziemengsel en rol vervolgens op tot een canneloni. De canneloni hoeft dan minderlang in de oven, circa 10-15 minuten.