Oliebollen met cranberries

Oliebollen met cranberry's
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd5 min
wachten45 min
Totale tijd1 uur
Gang: Snack
Hoeveelheid 20 stuks

Ingredienten

  • 500 milliliter melk
  • 500 gram bloem
  • 250 gram cranberries
  • 7 gram gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 liter zonnebloemolie om te bakken
  • 1 ei

Benodigdhedne

  • pan of frituurpan
  • keukenpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje tot kamertemperatuur
  • Meng de bloem, gist, suiker, zout, ei en melk in een kom tot een glad beslag
  • Voeg de cranberry's toe en meng dit door het beslag tot een geheel 
  • Dek de beslagkom af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen 
  • Verwarm de olie tot 190 graden 
  • Vorm met twee eetlepels of met een ijstang bolletjes van het deeg en bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar. Haal de oliebollen uit het vet met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Leg ze op een schaal met een beetje poedersuiker. 
    Cranberry oliebollen

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, amandelmelk is in dit gerecht erg lekker
Veganistisch: vervang het ei door een theelepel maïzena

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish