Canneloni met spinazie, ricotta en tomatensausGlutenvrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd30min
Totale tijd45min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 3personen
Ingredienten
300gramspinazie
250gramricotta
300milliliterbasis pastasaus basilicum
100gramgeraspte kaas
12stukscanneloni
1scheutjeolijfolieom te bakken
1teentjeknoflook
Benodigdheden
spuitzak
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de knoflook en pers de knoflook uit in een pan met olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak de spinazie tot die is geslonken. Snijd de spinazie in de pan in stukjes
Voeg de ricotta toe aan de spinazie en roer door tot de ricotta gelijk is verdeeld. Die daarna het spinaziemengsel in een spuitzak zonder opzetstukje. Hierdoor kan de spinazie er goed doorheen
Pak een canneloni en houdt de onderkant dicht met je vingers. Spuit het spinaziemengsel in de canneloni tot die vol is en leg ze zo naast elkaar in een ovenschaal
Schenk de pastasaus over de canneloni en bestrooi daarna met kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de canneloni in 30 minuten gaar. Verdeel daarna over 3 borden (4 canneloni per persoon).
Tips
Glutenvrij: vervang de canneloni door glutenvrije lasagnebladen. Kook deze eerst voor tot ze zacht zijn (circa 15 minuten) en vul dan een blad met het spinaziemengsel en rol vervolgens op tot een canneloni. De canneloni hoeft dan minderlang in de oven, circa 10-15 minuten.