Yoghurtpannenkoeken
Dit is ZO lekker! Smeuïge yoghurt pannenkoeken met rozijntjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 12 stuks
Ingredienten
- 300 gram yoghurt 0% vet
- 200 gram bloem
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snufje zout
- 2 eieren
- olijfolie om te bakken
Bereidingswijze
- Leg de rozijnen circa 5 minuten in een bakje met water
- Doe de bloem, yoghurt, vanille extract, zout en eieren in een beslagkom. Mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens de rozijnen toe
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er een beetje beslag in. Maak geen hele pannenkoek in de pan maar drie kleine pannenkoekjes. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
- Lekker met een beetje honing of ahorn siroop
Tips
Mocht je meer pannenkoeken willen maken? Dat kan! Verhoog dan alle ingrediënten, behalve de eieren.
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk
Veganistisch: vervang de eieren door 2 bananen en pureer deze