Dit is ZO lekker! Smeuïge yoghurt pannenkoeken met rozijntjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 12stuks
Ingredienten
300gramyoghurt 0% vet
200grambloem
1theelepelvanille extract
1snufjezout
2eieren
olijfolieom te bakken
Bereidingswijze
Leg de rozijnen circa 5 minuten in een bakje met water
Doe de bloem, yoghurt, vanille extract, zout en eieren in een beslagkom. Mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens de rozijnen toe
Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er een beetje beslag in. Maak geen hele pannenkoek in de pan maar drie kleine pannenkoekjes. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
Lekker met een beetje honing of ahorn siroop
Tips
Mocht je meer pannenkoeken willen maken? Dat kan! Verhoog dan alle ingrediënten, behalve de eieren.Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelkVeganistisch: vervang de eieren door 2 bananen en pureer deze