Stoofperen in witte en rode wijn
Zachte stoofperen gestoofd in witte en rode wijn, leuk gezicht en weer eens wat anders!
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | VeganistischHoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 500 milliliter witte wijn sauvignon blanc
- 250 milliliter rode wijn cabernet sauvignon
- 75 gram suiker
- 6 stukjes kruidnagel
- 3 stukjes steranijs
- 2 kaneelstokje
- 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
Bereidingswijze
- Schil de stoofperen en laat de steeltjes eraan zitten. Zet vervolgens de peren in een pan met de steeltjes omhoog
- Doe in de pan met de stoofperen de witte wijn, 50 gram suiker, 4 kruidnagel stukjes, 2 steranijs stukjes, 1 kaneelstokje. Vul aan met water tot de stoofpeertjes tot het steeltje onder wijn/water staan
- Vul een tweede pan met de rode wijn, 25 gram suiker, 2 kruidnagel stukjes, 1 steranijs en 1 kaneelstokje
- Breng de stoofperen in de witte wijn aan de kook en stoof circa 30 minuten op laag vuur. Haal voorzichtig na 30 minuten de stoofperen uit de pan en zet ze in de pan met de rode wijn. Stoof ze hier daarna nog door voor 30 minuten
- Schenk het stoofvocht af (niet weggooien) en serveer warm of koud
Tips
Lekker met vanille ijs, kaneelijs of roomsaus
Heb je stoofpeertjes over? Bewaar ze dan in het stoofvocht in een afgesloten pot of bakje in de koelkast
Het afgegoten stoofvocht kun je goed gebruiken voor een van de volgende receptjes: