Port stoofperen

Zachte stoofperen gestoofd in port, weer eens wat anders, maar net zo lekker! 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd1 uur
Totale tijd1 uur 15 min
Gang: Dessert
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 500 mililiter port
  • 4 stukjes kruidnagel
  • 2 stukjes steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen

Bereidingswijze

  • Schil de stoofperen en laat de steeltjes eraan zitten. Zet vervolgens de peren in een pan met de steeltjes omhoog
    Stoofperen
  • Doe de port, kruidnagel, steranijs en de kaneel in de pan en vul aan met water tot de stoofpeertjes tot het steeltje onder wijn/water staan
  • Breng het geheel aan de kook en laat het daarna circa 1 uur op laag vuur doorkoken
  • Schenk daarna het sap af (niet weggooien) en serveer warm of koud

Tips

Lekker met vanille ijs, kaneelijs of roomsaus
Heb je stoofpeertjes over? Bewaar ze dan in het stoofvocht in een afgesloten pot of bakje in de koelkast
Het afgegoten stoofvocht kun je goed gebruiken voor een van de volgende receptjes:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish