Schil de stoofperen en laat de steeltjes eraan zitten. Zet vervolgens de peren in een pan met de steeltjes omhoog
Doe in de pan met de stoofperen de witte wijn, 50 gram suiker, 4 kruidnagel stukjes, 2 steranijs stukjes, 1 kaneelstokje. Vul aan met water tot de stoofpeertjes tot het steeltje onder wijn/water staan
Vul een tweede pan met de rode wijn, 25 gram suiker, 2 kruidnagel stukjes, 1 steranijs en 1 kaneelstokje
Breng de stoofperen in de witte wijn aan de kook en stoof circa 30 minuten op laag vuur. Haal voorzichtig na 30 minuten de stoofperen uit de pan en zet ze in de pan met de rode wijn. Stoof ze hier daarna nog door voor 30 minuten
Schenk het stoofvocht af (niet weggooien) en serveer warm of koud
Tips
Lekker met vanille ijs, kaneelijs of roomsausHeb je stoofpeertjes over? Bewaar ze dan in het stoofvocht in een afgesloten pot of bakje in de koelkastHet afgegoten stoofvocht kun je goed gebruiken voor een van de volgende receptjes: