Stoofperenflap

Heerlijk en weer eens wat anders. Appelflap, maar dan van stoofperen. 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch 
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 4 stuks

Ingredienten

  • 4 bladen roomboter bladerdeeg
  • 3 stoofperen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 glas water voor het dichtmaken van de flappen

Benodigdheden

  • bakpapier of een beetje boter om de bakplaat in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven en onder warmte) of 200 graden (hete lucht)
  • Leg op de bakplaat een vel bakpapier. (Heb je geen bakpapier, besmeer dan de bakplaat met een dun laagje boter)
  • Meng in een bakje de drie eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel
  • Snijd de stoofperen in blokjes van circa 1x1 centimeter en verwijderd het klokhuis. Leg de blokjes even apart
  • Pak een bladerdeeg blaadje en leg deze op de bakplaat. Leg 1,5 eetlepel van de stoofperen blokjes in het midden van het bladerdeeg
  • Maak met je vinger of met een kwastje met het water twee randen (de helft) van het bladerdeeg nat
  • Vouw het bladerdeeg met een hoek naar elkaar, zodat een driehoek ontstaat. Druk met een vork de randen goed op elkaar.
  • Bestrijk de bovenkant van de flap met een beetje water en strooi er een halve theelepel van het suiker/kaneel mengel overheen. 
  • Herhaal bovenstaande bij de andere drie stukken bladerdeeg.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de stoofperenflappen in ca. 20 à 25 minuten goudbruin. 

Tips

Heel lekker met een beetje vanille saus of vanille ijs.
Glutenvrij/veganistisch: bladerdeeg van het merk Consenza of Schär (deze variant is ook veganistisch).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish