Stoofperenflap
Heerlijk en weer eens wat anders. Appelflap, maar dan van stoofperen. Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 stuks
Ingredienten
- 4 bladen roomboter bladerdeeg
- 3 stoofperen
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 glas water voor het dichtmaken van de flappen
Benodigdheden
- bakpapier of een beetje boter om de bakplaat in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven en onder warmte) of 200 graden (hete lucht)
- Leg op de bakplaat een vel bakpapier. (Heb je geen bakpapier, besmeer dan de bakplaat met een dun laagje boter)
- Meng in een bakje de drie eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel
- Snijd de stoofperen in blokjes van circa 1x1 centimeter en verwijderd het klokhuis. Leg de blokjes even apart
- Pak een bladerdeeg blaadje en leg deze op de bakplaat. Leg 1,5 eetlepel van de stoofperen blokjes in het midden van het bladerdeeg
- Maak met je vinger of met een kwastje met het water twee randen (de helft) van het bladerdeeg nat
- Vouw het bladerdeeg met een hoek naar elkaar, zodat een driehoek ontstaat. Druk met een vork de randen goed op elkaar.
- Bestrijk de bovenkant van de flap met een beetje water en strooi er een halve theelepel van het suiker/kaneel mengel overheen.
- Herhaal bovenstaande bij de andere drie stukken bladerdeeg.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de stoofperenflappen in ca. 20 à 25 minuten goudbruin.
Tips
Heel lekker met een beetje vanille saus of vanille ijs.
Glutenvrij/veganistisch: bladerdeeg van het merk Consenza of Schär (deze variant is ook veganistisch).