Heerlijk en weer eens wat anders. Appelflap, maar dan van stoofperen. Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd20min
Totale tijd35min
Gang: Snack
Hoeveelheid 4stuks
Ingredienten
4bladenroomboter bladerdeeg
3stoofperen
3eetlepelssuiker
1theelepelkaneel
1glaswatervoor het dichtmaken van de flappen
Benodigdheden
bakpapierof een beetje boter om de bakplaat in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven en onder warmte) of 200 graden (hete lucht)
Leg op de bakplaat een vel bakpapier. (Heb je geen bakpapier, besmeer dan de bakplaat met een dun laagje boter)
Meng in een bakje de drie eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel
Snijd de stoofperen in blokjes van circa 1x1 centimeter en verwijderd het klokhuis. Leg de blokjes even apart
Pak een bladerdeeg blaadje en leg deze op de bakplaat. Leg 1,5 eetlepel van de stoofperen blokjes in het midden van het bladerdeeg
Maak met je vinger of met een kwastje met het water twee randen (de helft) van het bladerdeeg nat
Vouw het bladerdeeg met een hoek naar elkaar, zodat een driehoek ontstaat. Druk met een vork de randen goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de flap met een beetje water en strooi er een halve theelepel van het suiker/kaneel mengel overheen.
Herhaal bovenstaande bij de andere drie stukken bladerdeeg.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de stoofperenflappen in ca. 20 à 25 minuten goudbruin.
Tips
Heel lekker met een beetje vanille saus of vanille ijs.Glutenvrij/veganistisch: bladerdeeg van het merk Consenza of Schär (deze variant is ook veganistisch).