Stoofperen
Zachte peren gestoofd in rode wijnGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 500 milliliter rode wijn merlot
- 50 gram suiker
- 4 stukjes kruidnagel
- 2 stukjes steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
Bereidingswijze
- Schil de stoofperen en laat de steeltjes eraan zitten. Zet vervolgens de peren in een pan met de steeltjes omhoog
- Doe de rode wijn, suiker, kruidnagel, steranijs en de kaneel in de pan en vul aan met water tot de stoofpeertjes tot het steeltje onder wijn/water staan
- Breng het geheel aan de kook en laat het daarna circa 1 uur op laag vuur doorkoken
- Schenk daarna het stoofvocht af (niet weggooien) en serveer warm of koud
Tips
Lekker met vanille ijs, kaneelijs of vanille roomsaus
Heb je stoofpeertjes over? Bewaar ze dan in het stoofvocht in een afgesloten pot of bakje in de koelkast
Het afgegoten stoofvocht kun je goed gebruiken voor een van de volgende receptjes: