Wat te maken van stoofperensap?

Wat kun je maken van de saus die over is gebleven na het maken van stoofperen. Hierbij een paar lekkere tips!
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd1 uur
Gang: Side Dish
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 250 milliliter

Ingredienten

  • sap van stoofperen

Bereidingswijze

  • Saus: Laat het sap nog iets meer indikken en dan is die heerlijk te gebruiken voor bij wild vlees (glutenvrij/lactosevrij)
  • Sorbetijs: Doe het stoofperensap in de vriezer en roer om het uur door. Zo ontstaat er sorbetijs, wat ook super lekker is! (glutenvrij/lactosevrij/vegetarisch/veganistisch)
  • Roomijs: Voeg 250 milliliter room toe en roer het tot een geheel. Doe vervolgens alles in een ijsmachine of als je die niet hebt, in de vriezer en roer om het uur door
  • Turks fruit: Doe het stoofperensap samen met 3 eetlepels maizena in een pan en verwarm tot de sap dik en lobbig is geworden. Haal de pan van het vuur en voeg 2 geweekte blaadjes gelatine (of eetlepels xanthaangom) toe. Roer alles door elkaar. Vet een schaal in met olie en schenk daarin het stoofperenmengsel. Laat minimaal 8 uur opstijven. Snijd vervolgens in circa 25 kleine blokjes en rol ze eventueel door de poedersuiker (glutenvrij/lactosevrij/vegetarisch/veganistisch)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish