Granola
Heerlijk knapperige granola voor door de yoghurtGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 300 gram
Ingredienten
- 15 amandelen
- 6 maiswafels
- 4 eetlepels honing
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels havervlokken
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel chiazaad
Benodigdheden
- keukenmachine niet noodzakelijk
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 gaden en bedek de bakplaat met bakpapier
- Doe de amandelen in de keukenmachine en hak ze in een grove stukken. Haal de amandelen uit de keukenmachine en doe de maiswafels erin. Hak de maiswafels in kleine stukjes (niet fijn)
- Doe in een kom alle ingrediënten en meng door elkaar. Verdeel de granlola over de bakplaat en bak de granola in 15-20 minuten goudbruin. Schep halverwege even om. Laat de granola afkoelen en doe het daarna in een pot. De granola kun je ongeveer twee weken bewaren.
Tips
Glutenvrij: laat de havervlokken achterwegen
Veganistisch: vervang de honing door ahorn siroop