Eierkoeken

Luchtig en snel! Minder suiker maar net zo lekker! Gezonde snack voor tussendoor.
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch 
Bereidingstijd10 min
Kooktijd12 min
Totale tijd22 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 5 stuks

Ingredienten

  • 100 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • 1 vel bakpapier
  • rasp

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Mix in een kom de eieren en de suiker in circa 5 minuten tot een luchtig beslag
    Eierkoeken
  • Zeef de bloem bij het eiermengsel en voeg een snufje zout, de pakpoeder toe. Rasp de schil van de citroen en voeg deze ook toe. Spatel dit alles rustig door het eiermengsel
    Eierkoeken
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep twee eetlepels van het beslag voor een eierkoek. Hou ruimte tussen de eierkoeken want de zetten nog iets uit in de oven
    Eierkoeken
  • Bak de eierkoeken in 12 minuten goudbruin.
    Eierkoeken

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem voor boekweitmeel 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish