Drie in de pan (pannenkoeken met rozijnen)
Drie in de pan. Kortweg, kleine pannenkoekjes met rozijnen. Erg lekker! als ontbijt of lunch! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 12 stuks
Ingredienten
- 150 milliliter melk
- 100 gram bloem
- 50 gram rozijnen
- 1 ei
- olijfolie
Bereidingswijze
- Leg de rozijnen in een bakje met water en laat ze circa 5 minuten wellen
- Doe ondertussen de bloem, melk, zout en eieren in een beslagkom. Mix tot een glad beslag
- Voeg vervolgens de rozijnen toe en roer deze door het beslag
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 2 eetlepels van het
pannenkoekenbeslag in de pan en maak zo 3 pannenkoekjes in een pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin. - Lekker met een beetje poedersuiker!
Tips
Mocht je meer pannenkoeken willen maken? Dat kan! Verhoog dan alle ingrediënten naar rato, waarbij maximaal 2 eieren. De overige ingrediënten kun je wel verhogen
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door 2 bananen en pureer deze