Bruschetta
Frisse Bruschetta van tomatenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Ingredienten
- 16 blaadjes basilicum
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 stengels bosui
- 4 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 stokbrood
Benodigdheden
- keukenmachine
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Pel de knoflook. Doe 1 teentje knoflook met de olijfolie in de keukenmachine en meng tot de knoflook fijn is geworden. Houd de andere knoflook apart
- Snijd het brood in minimaal 8 plakken en leg ze op het rooster van de oven. Besprekel het brood met de knoflookolie. Plaats het rooster in het midden van de oven en bak het stokbrood in circa 10 minuten knapperig
- Doe in de tussentijd de bosui, basilicum, tomaten en de overige knoflook in de keukenmachine en mix tot alles fijn is. Niet te lang, dan wordt het een saus
- Als de broodjes uit de oven komen, verdeel dan de tomatensalsa over de plakjes en serveer per twee
Tips
Glutenvrij: vervang het stokbrood door glutenvrij stokbrood van bijvoorbeeld Schär