Frisse Bruschetta van tomatenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd10min
Totale tijd15min
Gang: Appetizer
Keuken: Italian
Ingredienten
16blaadjesbasilicum
8eetlepelsolijfolie
4stengelsbosui
4tomaten
3teentjesknoflook
1stokbrood
Benodigdheden
keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden
Pel de knoflook. Doe 1 teentje knoflook met de olijfolie in de keukenmachine en meng tot de knoflook fijn is geworden. Houd de andere knoflook apart
Snijd het brood in minimaal 8 plakken en leg ze op het rooster van de oven. Besprekel het brood met de knoflookolie. Plaats het rooster in het midden van de oven en bak het stokbrood in circa 10 minuten knapperig
Doe in de tussentijd de bosui, basilicum, tomaten en de overige knoflook in de keukenmachine en mix tot alles fijn is. Niet te lang, dan wordt het een saus
Als de broodjes uit de oven komen, verdeel dan de tomatensalsa over de plakjes en serveer per twee
Tips
Glutenvrij: vervang het stokbrood door glutenvrij stokbrood van bijvoorbeeld Schär