Bietenlasagne met bechamelsaus

Heerlijke lasagne met bietenlasagnebladen, bechamelsaus en courgette 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd30 min
Kooktijd20 min
wachten30 min
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 700 milliliter volle melk
  • 400 gram durum meel
  • 40 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 2 courgetten
  • 2 eieren
  • 2 voorgekookte bieten
  • 1 snufje zout & peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel nootmuskaat

Benodigdheden

  • staafmixer
  • pastamachine of deegroller
  • huishoudfolie
  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Pureer de biet met een staafmixer of blender tot een glad mengsel
  • Doe de durum bloem, de eieren en de bietenpuree in een kom en mix met deeghaken tot een soepel deeg
  • Verpak het deeg met huishoudfolie en laat het deeg voor circa 30 minuten rusten
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe hiervoor de boter in een pannetje en laat de boter smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en meng het door elkaar en laat het even staan tot het gaar is. Voeg vervolgens de melk toe en blijf roeren tot het een dikke saus is. Als je de saus te dik vindt, voeg dan nog wat extra melk toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden 
  • Als het deeg klaar is met rusten rol dan het deeg met een pastamachine of met een deegroller (bestuif hiervoor goed het aanrechtblad) uit tot een dun deeg van circa 1 millimeter dik. Snijd het deeg in plakken ter grote van de ovenschaal
  • Snijd de courgetten in kleine blokjes van circa 1x1 centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in de pan tot ze lichtbruin worden. Voeg vervolgens de courget bij de bechamelsaus 
  • Verdeel de saus in vier gelijke delen en bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus. Leg hier overheen een laag van het bietendeeg en herhaal tot je eindigt met een laagje saus. 
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in circa 20 minuten gaar. 

Tips

Glutenvrij: vervang het meel voor glutenvrij meel of boekweitmeel. Voeg hier wellicht wat extra water aan toe om het deeg soepel te maken
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk zonder smaakje en de boter door plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei in het deeg door 200 milliliter water en een eetlepel zout. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish