Heerlijke lasagne met bietenlasagnebladen, bechamelsaus en courgette Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd30min
Kooktijd20min
wachten30min
Totale tijd1uur20min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
700millilitervolle melk
400gramdurum meel
40grambloem
30gramboter
2courgetten
2eieren
2voorgekookte bieten
1snufjezout & peper
1eetlepelolijfolie
1eetlepelnootmuskaat
Benodigdheden
staafmixer
pastamachine of deegroller
huishoudfolie
ovenschaal
Bereidingswijze
Pureer de biet met een staafmixer of blender tot een glad mengsel
Doe de durum bloem, de eieren en de bietenpuree in een kom en mix met deeghaken tot een soepel deeg
Verpak het deeg met huishoudfolie en laat het deeg voor circa 30 minuten rusten
Maak ondertussen de bechamelsaus. Doe hiervoor de boter in een pannetje en laat de boter smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en meng het door elkaar en laat het even staan tot het gaar is. Voeg vervolgens de melk toe en blijf roeren tot het een dikke saus is. Als je de saus te dik vindt, voeg dan nog wat extra melk toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Als het deeg klaar is met rusten rol dan het deeg met een pastamachine of met een deegroller (bestuif hiervoor goed het aanrechtblad) uit tot een dun deeg van circa 1 millimeter dik. Snijd het deeg in plakken ter grote van de ovenschaal
Snijd de courgetten in kleine blokjes van circa 1x1 centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in de pan tot ze lichtbruin worden. Voeg vervolgens de courget bij de bechamelsaus
Verdeel de saus in vier gelijke delen en bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje saus. Leg hier overheen een laag van het bietendeeg en herhaal tot je eindigt met een laagje saus.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in circa 20 minuten gaar.
Tips
Glutenvrij: vervang het meel voor glutenvrij meel of boekweitmeel. Voeg hier wellicht wat extra water aan toe om het deeg soepel te makenLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk zonder smaakje en de boter door plantaardige boterVeganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei in het deeg door 200 milliliter water en een eetlepel zout.