Bananenwafels

Ontbijt of lunch lekker met deze bananenwafels. Stiekem een beetje gezond
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Breakfast
Keuken: American
Hoeveelheid 8 stuks

Ingredienten

  • 300 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 2 bananen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • olijfolie om in te vetten

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • staafmixer of blender

Bereidingswijze

  • Schil de bananen en pureer twee bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk, vanille extract, zout en kaneel toe en meng tot een luchtig geheel
  • Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
    Bananenwafel
  • Schep een grote eetlepel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
    Bananenwafels

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk. In dit gerecht is amandelmelk erg lekker

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish