Zoete aardappel en biet uit de oven
Zoete aardappel met bieten, ui, tijm en feta uit de ovenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 400 gram rode bieten
- 400 gram zoete aardappel
- 200 gram feta
- 8 takjes tijm
- 2 rode ui
- 1 scheut olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de zoete aardappel en bieten en snijd ze in blokjes van circa 2 centimeter groot
- Schil de ui en snijd de ui in grove stukken
- Doe alle groenten in een ovenschaal en doe een flinke scheut van de olijfolie over de groente en roer door elkaar zodat alle groenten zijn voorzien van een laagje olijfolie
- Snijd de feta in blokjes van circa 1 centimeter en verdeel deze over de ovenschaal. Rits vervolgens de tijm van de takjes en strooi dit over de ovenschaal
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het geheel in circa 30 minuten gaar. Roer halverwege door. Geniet ervan!
Tips
Lactosevrij/veganistisch: vervang de feta door vegan griekse kaas van bijvoorbeeld Violife.