Courgette burger
Super lekker! Een van mijn favorieten op vega gebied! De courgette burgerGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 stuks
Ingredienten
- 100 gram belegen kaas
- 100 gram paneermeel
- 1 snufje zout en peper
- 1 scheutje olijfolie
- 1 courgette
- 1 ei
Benodigdheden
- rasp
Bereidingswijze
- Rasp de courgette. Knijp vervolgens de geraspte courgette uit zodat zoveel mogelijk vocht uit de courgette gaat. Doe vervolgens de courgette in een kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een geheel
- Verdeel het courgette mengsel in 4 porties en maak druk het stevig in elkaar om er een burger van te maken. Doe vervolgens een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgette burgers aan beide kanten goudbruin . Ze hoeven niet lang te bakken want ze worden snel gaar
Tips
Glutenvrij: vervang het paneermeel door glutenvrij paneermeel van bijvoorbeeld Vitabella
Veganistisch: vervang het ei door 50 gram sap van kikkererwten