Opgerolde wentelteefjes met appel
Opgerolde wentelteefjes met appelvullingGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 stuks
Ingredienten
- 200 milliliter melk
- 4 boterhammen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 appels of 1 grote
- 1 theelepel kaneel
- 1 eigeel heel ei mag ook
Benodigdheden
- deegroller
Bereidingswijze
- Snijd de korstjes van het brood en rol het brood plat met een deegroller
- Meng in een kom de melk en de het ei tot een geheel
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Doe de kaneel over de appel en roer het even door elkaar totdat de kaneel goed is verdeeld. Bak de appel kort even in een pan tot die licht karamelliseert.
- Verdeel vervolgens de appel over de sneetjes brood. Rol het brood op en doop dit in het melkmengsel tot het brood zich heeft volgezogen. Doe de olijfolie in de pan en bak de rondjes rondom goudbruin. Serveer per 2 op een bordje. Voor de zoetekou kun je er nog een beetje poedersuiker overheen strooien
Tips
Glutenvrij: vervang het brood door glutenvrij brood
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, amandelmelk is in dit gerecht erg lekker
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door een theelepel xanthaangom.