Eierkoeken
Luchtig en snel! Minder suiker maar net zo lekker! Gezonde snack voor tussendoor.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 5 stuks
Ingredienten
- 100 gram bloem
- 50 gram suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 citroen
Benodigdheden
- 1 vel bakpapier
- rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix in een kom de eieren en de suiker in circa 5 minuten tot een luchtig beslag
- Zeef de bloem bij het eiermengsel en voeg een snufje zout, de pakpoeder toe. Rasp de schil van de citroen en voeg deze ook toe. Spatel dit alles rustig door het eiermengsel
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep twee eetlepels van het beslag voor een eierkoek. Hou ruimte tussen de eierkoeken want de zetten nog iets uit in de oven
- Bak de eierkoeken in 12 minuten goudbruin.
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem voor boekweitmeelÂ