Volkoren poffertjes
Traditionele poffertjes maar dan ietsje gezonder. Als ontbijt, lunch, avondeten, snack of toetje.. het is gewoon lekker!Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 40 stuks
Ingredienten
- 250 gram volkorenmeel of speltbloem
- 400 milliliter melk
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie extra om te bakken
- 2 eieren
- 1 snufje zout
Benodigdheden
- poffertjespan
- spuitflakon niet noodzakelijk
Bereidingswijze
- Mix in een kom alle ingrediënten tot een egaal beslag. Als je een spuitflakon hebt, doe dan het beslag hierin. Zo niet, kun je gewoon een juslepel of opscheplepel gebruiken
- Verwarm de poffertjespan en besmeer alle kuipjes met een beetje olijfolie. Schenk vervolgens alle poffertjes tot net onder de rand vol met beslag. Laat het beslag droog worden voordat je ze omkeert. De poffertjes zijn in circa 5 minuten gaar
- Je kan ze bestuiven met wat poedersuiker en een klontje boter.
Tips
Glutenvrij: vervang de het meel door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, in dit geval amandelmelk. Laat de honing in dit geval achterwegen
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door twee bananen, pureer dan de bananen met een staafmixer of blender tot een soort saus