Matcha pannenkoeken met aardbeien yoghurt
Matcha pannenkoek met yoghurt een aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 8 stuks
Ingredienten
- 300 milliliter melk
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel matcha poeder
- 1 theelepel vanille extract
- olijfolie om te bakken
Yoghurtsaus per twee pannenkoeken
- 4 eetlepels yoghurt 0% vet
- 2 grote aardbeien
- 1 theelepel honing
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de matcha poeder. Voeg vervolgens de eieren, vanille extract en melk toe. Mix tot een glad beslag
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er een beetje van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
- Yoghurtsaus: Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Mix de yoghurt, honing en aardbeien door elkaar en schep dit over de pannenkoek. Ook lekker in andere varianten, zie hiervoor de tips!
Tips
Mocht je meer willen maken, kan natuurlijk! Verhoog alle ingrediënten behalve de eieren.
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk
Veganistisch: vervang de ei door 2 bananen en pureer deze