Matcha pannenkoek met yoghurt een aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd20min
Totale tijd25min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 8stuks
Ingredienten
300millilitermelk
200grambloem
2eieren
1eetlepelmatcha poeder
1theelepelvanille extract
olijfolieom te bakken
Yoghurtsaus per twee pannenkoeken
4eetlepelsyoghurt0% vet
2grote aardbeien
1theelepelhoning
Bereidingswijze
Meng de bloem met de matcha poeder. Voeg vervolgens de eieren, vanille extract en melk toe. Mix tot een glad beslag
Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er een beetje van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
Yoghurtsaus: Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Mix de yoghurt, honing en aardbeien door elkaar en schep dit over de pannenkoek. Ook lekker in andere varianten, zie hiervoor de tips!
Tips
Mocht je meer willen maken, kan natuurlijk! Verhoog alle ingrediƫnten behalve de eieren.Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelkVeganistisch: vervang de ei door 2 bananen en pureer deze