Oerbrood
Brood met veel zaden en granen Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 1 brood
Ingredienten
- 400 gram volkoren speltbloem extra om te bestrooien
- 275 milliliter handwarm water 38 graden
- 7 gram gist
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 eetlepel zout
Benodigdheden
- bakpapier
- schone theedoek
Bereidingswijze
- Doe het gist in een schaaltje met een klein beetje water. Roer het door tot het een papje wordt en laat het circa 5 minuten staan
- Meng daarna in een kom alle ingrediënten en kneed tot een soepel deeg.
- Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 15 minuten rijzen op een warme plek (kamertemperatuur)
- Kneed na 10 minuten nogmaals het deeg door. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en stort het deeg erop (niet aandrukken). Leg de theedoek over het deeg en laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi circa 1 eetlepel aan bloem over het brood en plaats het brood in het midden van de oven. Bak het brood in 40 minuten gaar. Lekker met zoet en hartig beleg.