Brood met veel zaden en granen Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd15min
wachten1uur
Totale tijd1uur25min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 1brood
Ingredienten
400gramvolkoren speltbloemextra om te bestrooien
275milliliterhandwarm water38 graden
7gramgist
2eetlepelszonnebloempitten
2eetlepelslijnzaad
1eetlepelzout
Benodigdheden
bakpapier
schone theedoek
Bereidingswijze
Doe het gist in een schaaltje met een klein beetje water. Roer het door tot het een papje wordt en laat het circa 5 minuten staan
Meng daarna in een kom alle ingrediƫnten en kneed tot een soepel deeg.
Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 15 minuten rijzen op een warme plek (kamertemperatuur)
Kneed na 10 minuten nogmaals het deeg door. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en stort het deeg erop (niet aandrukken). Leg de theedoek over het deeg en laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi circa 1 eetlepel aan bloem over het brood en plaats het brood in het midden van de oven. Bak het brood in 40 minuten gaar. Lekker met zoet en hartig beleg.