Horentjes met zalm
Filodeeg horentjes met zalm en roomkaasLactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 porties
Ingredienten
- 150 gram ongekookte linzen om de horentjes in te zetten
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram roomkaas
- 25 gram roomboter
- 5 vellen filodeeg
- 2 takjes dille
- 1 citroen
Benodigdheden
- rond uitsteekvormpje circa 8/10 cm
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Scheur van het aluminium een vierkant stuk af. Vouw het aluminium kleiner tot een vierkant waarbij de afmeting even groot is als je uitsteekvormpje. Rol daarna het aluminium op als een trechter
- Steek met het uitsteekvormpje rondjes uit het filodeeg. Voor een horentje heb je twee rondjes nodig.
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en smeer de filodeeg rondjes aan beide kanten in met boter. Wikkel vervolgens de rondjes om het aluminium trechtertje zodat het gehele aluminium is bedekt
- Zet de trechtertjes rechtop op een bakplaat (indien ze niet helemaal recht zijn waardoor ze omvallen, knip ze dan recht af aan de brede zijde). Bak het filodeeg in circa 5 minuten goudbruin. Laat ze uit de oven even afkoelen
- Snijd de zalm in kleine stukjes en pers de citroen uit in een schaaltje. Leg vervolgens de zalm in de citroensap
- Knip of snijd de dille in kleine stukjes van het takje af in een kom en voeg hier vervolgens de roomkaas aan toe. Meng alles door elkaar tot een geheel
- Haal voorzichtig het filodeeg horentje van het aluminium af. Je kan hiervoor het beste de aluminium iets inknijpen
- Haal de zalm uit het citroensap en vul de filodeeg horentjes met een theelepel van de zalm. Sluit de horentjes af met een theelepel van de roomkaas
- Vul een bakje met de linzen om de horentjes rechtop in te zetten voor een mooie presentatie.
Tips
Lactosevrij: vervang de roomkaas door avocado of door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld MinusL
Vegetarisch/veganistisch: vervang de zalm door stukjes pompoen, kook deze eerst tot ze zacht zijn