Vegan Brownie

Veganistische brownie gemaakt met avocado's
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch 
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 6 stuks

Ingredienten

  • 180 milliliter amandelmelk
  • 150 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 100 gram cacao poeder
  • 2 eetlepels kokosolie olijfolie mag ook
  • 2 avocado's
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • bakvorm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de avocado's door het midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe de avocado in de blender samen met de vanille extract, amandelmelk en de kokosolie (smelt deze even voor je hem erdoor doet). Meng het geheel tot een glad mengsel
  • Meng in een kom de bakpoeder, zout, cacao poeder, suiker en bloem door elkaar tot een geheel. Voeg het avocadomengsel toe en men tot een egaal beslag
  • Doe het beslag in een bakvorm en plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de brownie in 20 minuten gaar. 
    Vegan brownie

Tips

Ook lekker met stukjes veganistische chocolade, walnoten en/of hazelnoten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish