Vegan Brownie
Veganistische brownie gemaakt met avocado'sGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 stuks
Ingredienten
- 180 milliliter amandelmelk
- 150 gram suiker
- 130 gram bloem
- 100 gram cacao poeder
- 2 eetlepels kokosolie olijfolie mag ook
- 2 avocado's
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel bakpoeder
Benodigdheden
- blender of staafmixer
- bakvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de avocado's door het midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe de avocado in de blender samen met de vanille extract, amandelmelk en de kokosolie (smelt deze even voor je hem erdoor doet). Meng het geheel tot een glad mengsel
- Meng in een kom de bakpoeder, zout, cacao poeder, suiker en bloem door elkaar tot een geheel. Voeg het avocadomengsel toe en men tot een egaal beslag
- Doe het beslag in een bakvorm en plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de brownie in 20 minuten gaar.
Tips
Ook lekker met stukjes veganistische chocolade, walnoten en/of hazelnoten