Veganistische brownie gemaakt met avocado'sGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd20min
Totale tijd35min
Gang: Snack
Hoeveelheid 6stuks
Ingredienten
180milliliteramandelmelk
150gramsuiker
130grambloem
100gramcacao poeder
2eetlepelskokosolieolijfolie mag ook
2avocado's
1theelepelvanille extract
1snufjezout
1eetlepelbakpoeder
Benodigdheden
blender of staafmixer
bakvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de avocado's door het midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Doe de avocado in de blender samen met de vanille extract, amandelmelk en de kokosolie (smelt deze even voor je hem erdoor doet). Meng het geheel tot een glad mengsel
Meng in een kom de bakpoeder, zout, cacao poeder, suiker en bloem door elkaar tot een geheel. Voeg het avocadomengsel toe en men tot een egaal beslag
Doe het beslag in een bakvorm en plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de brownie in 20 minuten gaar.
Tips
Ook lekker met stukjes veganistische chocolade, walnoten en/of hazelnoten