Pompoensalade
Goed vullende salade van pompoen, met olijven en uiGlutenvrij | Lactoserij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 350 gram zwarte olijven zonder pit
- 100 gram amandelen
- 15 gram peterselie
- 6 eetlepels honing
- 6 eetlepels olijfolie extra om te bakken
- 6 eetlepels azijn
- 4 rode uien
- 2 flespompoenen
- 1 snufje zout en peper
Benodigdheden
- 1 vel bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg op de bakplaat het bakpapier
- Schil de pompoen, verwijderd de zaden en snijd vervolgens in blokjes van circa 2x2 cm. Leg de pompoen op de bakplaat. Besprenkel de pompoen met een beetje olijfolie, zout en peper. Bak de pompoen in het midden van de oven in circa 15/20 minuten zacht
- Schil de ui en snijd de ui door midden. Snij vervolgens de ui in dunne plakken. Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de uien en 2 eetlepels honing toe. Bak het geheel lichtbruin en zet het daarna even apart
- Snijd de peterselie fijn en zet deze even apart
- Meng voor de dressing in een kom de azijn, olijfolie, 4 eetlepels honing en een beetje zout en peper door elkaar
- Haal de pompoen uit de oven en doe deze in een kom. Voeg hierbij de gekarameliseerde ui, olijven, amandelen en peterselie. Giet de dressing er overheen en meng alles tot een geheel.
Tips
Veganistisch: vervang de honing door de helft aan maplesyrup