Vult goed, lekker voor tussendoor, ontbijt of lunch. Courgettebrood met walnoten en kaasGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd50min
Totale tijd1uur5min
Gang: Snack
Hoeveelheid 1brood
Ingredienten
250grambloem
100gramwalnoten
80gramgrana padano
20gramgeraspte belegen kaas
3theelepelsbakpoeder
2eetlepelsolijfolieom in te vetten
1courgette
1eetlepelcitroensap
1snufjezout en peper
1/2theelepelkaneel
Benodigdheden
cakevorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet de cakevorm in met olijfolie
Rasp de courgette en de grand padano kaas en hak de walnoten in stukken.
Kluts de eieren in een kom. Voeg aan de eieren de courgette, grand padano kaas, walnoten, citroensap, bloem, bakpoeder, zout en peper allemaal in een kom.
Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi het met de 20 gram belegen kaas
Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak in 50 minuten gaar. Laat het daarna volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Tips
Lekker met een beetje roomboter of smeerkaasGlutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeelLactosevrij: laat de 20 gram belegen kaas weg en gebruik hiervoor nog 20 gram grana padano kaas voor.Veganistisch: vervang de kaas door plakjes kaas van bijvoorbeeld Violife en maak deze klein in een keukenmachine