Zachtgekookt ei met truffel soldaatjes

Dit wil je op de zondagochtend! Een zachtgekookt, flubbereitje met soldaatjes met truffelboter
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd2 min
Totale tijd12 min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 50 gram plantaardige boter ongezout
  • 4 sneetjes casino wit brood
  • 4 eieren
  • 1 theelepel truffelpoeder oil & vinegar
  • 1 eetlepel truffeltapenade

Benodigdheden

  • broodrooster of grillpan

Bereidingswijze

  • Breng een pannetje met water aan de kook. Als het water kookt, voeg doe dan de eieren in de pan en kook ze circa 2 minuten 
  • Rooster het brood in de broodrooster of bak het brood in een grillpan krokant
  • Meng in een kommetje de boter, truffelpoeder en truffel tapenade tot een geheel. Besmeer het brood met de truffelboter en snijd ze in vier reepjes. 
  • Haal de eitjes uit de pan, laat ze even schrikken onder koud water, hak het kopje eraf en dip de broodjes lekker in het ei. Hemels! 

Tips

Let op: dit recept bevat rouwer ei 
Glutenvrij: vervang het brood door glutenvrij brood
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish