Tarte Tartin
Super simpen en lekker snelle tarte tartin met appelGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 1 stuk/persoon
Ingredienten
- 10 gram boter
- 2 granny smith appels
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 plakje bladerdeeg
Benodigdheden
- bakvorm of gietijzeren pan 15 centimeter diameter
- deegroller
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel die over de bodem van de bakvorm. Strooi hierover de suiker en de kaneel
- Schil de appels en snijd ze in partjes. Verdeel ze over de bodem van van de bakvorm
- Maak van het plakje bladerdeeg een bolletje en rol deze uit tot een ronde pak. Leg het bladerdeeg over de appels en duw het rondom een beetje aan zodat ze 'ingepakt' zitten. Prik met een mes een paar gaatjes in het deeg zodat het stoom straks eruit kan. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de tarte tartin in circa 30 minuten goudbruin
- Haal de tarte tartin uit de oven, leg een bord op de bovenkant van de bakvorm en draai het om zodat de taart eruit valt. Tadaaa! Super lekker taartje! Ook heel lekker met een beetje vanillesaus
Tips
Glutenvrij: vervang het bladerdeeg door glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld Consenza.