Pita falafel
Pitabroodje met falafel, spinazie en citroendressingGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 200 gram falafel
- 100 gram spinazie
- 8 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
- 4 pitabroodjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snufje zout en peper
- 1 citroen
Benodigdheden
- broodrooster of grillpan
- rasp
Bereidingswijze
- Rooster de pita broodjes in de broodrooster of in een grillpan
- Bak de falafel in een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur aan beide kanten bruin
- Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen in een kom. Snijd vervolgens de citroen door het midden en pers de helft van 1 citroen uit in dezelfde kom. Voeg vervolgens een snufje zout, peper en de yoghurt toe en roer door elkaar
- Haal de pitabroodjes uit de broodrooster, snijd ze door het midden tot ongeveer halverwege. Doe een eetlepel van de yoghurtsaus in het broodje en smeer dit uit. Vul het broodje met een beetje spinazie en circa 4 stukjes falafel. Doe vervolgens nog een eetlepel van het yoghurtsausje erop en smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang het pita broodje door glutenvrije pita broodje van bijvoorbeeld Genius. In de winkel kun je geen glutenvrije falafel kopen, maar hier ook een recept om ze zelf te maken:
Lactosevrij/veganistisch: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje