Pannenkoeken

Pannenkoeken! Geen samenvatting nodig, gewoon heel lekker
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5 min
Kooktijd25 min
Totale tijd30 min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 8 stuks

Ingredienten

  • 300 milliliter melk
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, melk, zout en eieren in een beslagkom. Mix tot een glad beslag
  • Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 1 soeplepel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
  • Lekker met zowel zoet als hartig beleg!

Tips

Mocht je meer pannenkoeken willen maken? Dat kan! Verhoog dan alle ingrediënten, behalve de eieren.
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door 2 bananen en pureer deze

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish