Champignon risotto
Romige risotto van riso kastanje champignonsGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 750 milliliter warm water
- 400 gram kastanje champignons
- 400 gram riso
- 200 milliliter witte wijn
- 150 milliliter room
- 100 gram grana panado kaas geraspt
- 2 blokjes paddenstoelen bouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
Benodigdheden
- maatbeker
Bereidingswijze
- Schil de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak de ui en de champignons met olijfolie in een pan tot ze lichtbruin zijn. Haal de champignons vervolgens uit de pan en zet ze even apart. Behoudt het kookvocht in de pan
- Voeg de riso in de pan en bak deze even aan tot de riso glazig is. Voeg vervolgens de wijn toe en laat sudderen tot de wijn is opgenomen door de riso
- Vul een maatbeker met warm/kokend water en doe hierin de bouillonblokjes. Roer tot de bouillon is opgenomen. Schenk vervolgens in circa 5 delen de bouillon bij de riso. Wacht na ieder deel tot de bouillon is opgenomen door de riso, voor je het volgende deel erbij schenkt
- Voeg als alle bouillon is openomen de room en de grana panado kaas toe. Roer tot de kaas is opgenomen en voeg daarna de champignons toe. Verdeel de risotto over vier borden en geniet!
Tips
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van MinusL
Glutenvrij: vervang de riso door rijst
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.
Veganistisch: laat de kaas weg of vervang door geraspte mozzarella van bijvoorbeeld Violife