Oliebollen met cranberries
Oliebollen met cranberry'sGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 20 stuks
Ingredienten
- 500 milliliter melk
- 500 gram bloem
- 250 gram cranberries
- 7 gram gist
- 2 eetlepels suiker
- 1 snufje zout
- 1 liter zonnebloemolie om te bakken
- 1 ei
Benodigdhedne
- pan of frituurpan
- keukenpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje tot kamertemperatuur
- Meng de bloem, gist, suiker, zout, ei en melk in een kom tot een glad beslag
- Voeg de cranberry's toe en meng dit door het beslag tot een geheel
- Dek de beslagkom af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen
- Verwarm de olie tot 190 graden
- Vorm met twee eetlepels of met een ijstang bolletjes van het deeg en bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar. Haal de oliebollen uit het vet met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Leg ze op een schaal met een beetje poedersuiker.
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, amandelmelk is in dit gerecht erg lekker
Veganistisch: vervang het ei door een theelepel maïzena