Limoen risotto met tonijn
Limoen risotto met tonijn, groene asperges en gegrilde tomaatGlutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 2 personen
Ingredienten
- 750 milliliter water
- 200 gram tonijn
- 160 gram risotto rijst
- 100 milliliter witte wijn
- 50 gram crème fraiche
- 10 groene asperges
- 10 roma trostomaten
- 5 takjes peterselie
- 1 limoen
- 1 kippenbouillon blokje
- 1 ui
- 1 scheutje olijfolie
- 1 snufje zeezout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges en leg ze in een ovenschaal samen met de trostomaten. Besprenkel ze met olijfolie en zeezout en plaats ze in de oven. Zet de oven op grill stand en grill de groene circa 20 minuten
- Schil de ui en snijd de ui in kleine stukjes. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak deze kort tot ze rijst lichtbruin kleurt. Blus de rijst af met de witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen door de rijst
- Kook het water en voeg de bouillon toe. Schenk vervolgens de bouillon in circa 3 delen bij de risotto. Wacht steeds tot een deel volledig is opgenomen door de rijst voor je een volgende deel erbij schenkt. Controleer na het tweede deel of de risotto al gaar is
- Boen de limoen schoon en rasp de schil. Voeg de schil toe aan de risotto. Snijd vervolgens de limoen door het midden en pers het sap bij de risotto. Als de risotto gaar is, voeg de crème fraiche toe en roer door
- Haal de groente uit de oven. Doe de helft van de risotto op een bord, leg hierop 5 asperges en 5 trostomaten per bord
- Snijd de tonijn in twee delen en bak alle kanten van de tonijn heel kort in de pan van de risotto zodat de tonijn aan alle kanten dichtschroeit. Leg als laatste de tonijn op het bord, versnipper nog een beetje peterselie erover en je eten is klaar!
Tips
Lactosevrij: Vervang de crème fraiche door lactosevrije kookroom