Limoen risotto met tonijn, groene asperges en gegrilde tomaatGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
750milliliterwater
200gramtonijn
160gramrisotto rijst
100milliliterwitte wijn
50gramcrème fraiche
10groene asperges
10roma trostomaten
5 takjespeterselie
1limoen
1kippenbouillon blokje
1ui
1scheutjeolijfolie
1snufjezeezout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges en leg ze in een ovenschaal samen met de trostomaten. Besprenkel ze met olijfolie en zeezout en plaats ze in de oven. Zet de oven op grill stand en grill de groene circa 20 minuten
Schil de ui en snijd de ui in kleine stukjes. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak deze kort tot ze rijst lichtbruin kleurt. Blus de rijst af met de witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen door de rijst
Kook het water en voeg de bouillon toe. Schenk vervolgens de bouillon in circa 3 delen bij de risotto. Wacht steeds tot een deel volledig is opgenomen door de rijst voor je een volgende deel erbij schenkt. Controleer na het tweede deel of de risotto al gaar is
Boen de limoen schoon en rasp de schil. Voeg de schil toe aan de risotto. Snijd vervolgens de limoen door het midden en pers het sap bij de risotto. Als de risotto gaar is, voeg de crème fraiche toe en roer door
Haal de groente uit de oven. Doe de helft van de risotto op een bord, leg hierop 5 asperges en 5 trostomaten per bord
Snijd de tonijn in twee delen en bak alle kanten van de tonijn heel kort in de pan van de risotto zodat de tonijn aan alle kanten dichtschroeit. Leg als laatste de tonijn op het bord, versnipper nog een beetje peterselie erover en je eten is klaar!
Tips
Lactosevrij: Vervang de crème fraiche door lactosevrije kookroom